Kostvetarn besöker Gränna

Jag har velat åka till Polkagrisarnas hemstad sedan jag var där i mellanstadiet. Äntligen fick jag besöka orten igen! Det är inte mycket som har förändrats sedan jag var liten, och här sist, men minnet är annorlunda. Gränna upplevdes som mindre än jag mindes det men lika mysigt. Polkagristillverkningen var redan igång..


Polkagrisarna kokades för fullt när jag kom fram och nästan alla butiker har visning på bakandet och tillverkandet av polkagrisarna. Det fanns en uppsjö med polkagrisar! Självklart kunde man även finna den klassiska polkagrisen med smak pepparmint. Den är också finast i sin form och i sin färg tycker jag. Men det fanns såklart en uppsjö av olika smaker att välja mellan. Så många att man knappt vet vart man ska börja.. Det fanns även sockerfria polkagrisar till min glädje! Butikerna var fyllda med godis från golv till tak. Alla smaker och alla sorts former. Det är svårt att inte vilja köpa på sig en hel säck med karameller. Söta små burkar, klubbor och påsar fyllda med karameller fyller upp butikerna.Här är en sockerbagare i farten med att baka ut ny polkagrisar. Allt kan beskådas bakom en stor glasskiva. Jag tycker verkligen att alla som har möjlighet bör besöka Gränna och köpa med sig minst en polkagris hem. Det gjorde jag (eller fem).

Kostvetarn på Instagram och Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s