Kostvetarn besöker Jordens mat på Gunnebo Slott

Gunnebo ligger i Mölndals stad, strax söder om Göteborg och är ett av norra Europas främsta exempel på en helgjuten 1700-talsanläggning med byggnader och trädgårdar.  

IMG_8817IMG_8822-0IMG_8820IMG_8824IMG_8827-1IMG_8882-0IMG_8895-0IMG_8819

Den 5-6 september förvandlas Gunnebo Slott och Trädgårdar till en prunkande matmarknad med försäljning, provsmakningar och aktiviteter. Jag och mitt kusinbarn besökte hästarna i närheten. Hon är tokig i djur och ville gärna klappa. Jag är allergisk och höll lite avstånd. I år lät Gunnebo kaffehusets kafégård bli en riktig liten matmarknad. Köket flyttade ut och vi fick ta del av den spännande matlagningen och möjligheten att samtala med våra kockar och kanske någon trädgårdsmästare. Slottsfika ute i solskenet i form av ekologiska livsmedel. Nybakade frallor fyllda med lagrad ost, morötter, kål och gurka, mazariner och ekologisk fläderdryck. Trevligt värre!

Tre flaskor äppelmust utan tillsatser och socker ifrån Nöddö mustri, från ön Nöddö där de i årtionden pressat muster ifrån äpplen av hög kvalitet fick följa med hem. En väldigt god äppelmust!  Även en lagrad ekologisk grönmögelost vid namn Kaxige Kal ifrån Sommarhagens Gårdsmejeri hamnade i påsen. Den kommer avnjutas en kväll till ett glas äppelmust.

Kostvetarn på Instagram och Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s