Kyckling stroganoff

Idag lagar jag en lite ”slankare” korv stroganoff än den konventionella maträtten med falukorv. Jag har använt mig utav kycklingkorv med 80% kötthalt, mycket krossade tomater, squash och lätt crème fraîche 5%. Ett enkelt sätt att dra ner på fettintaget och öka intaget av grönsaker och protein. Gott smakar det också, mums!


Kyckling stroganoff

  • 500 gram kycklingkorv
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 gram)
  • 1 normalstor zucchini
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Buljongtärning
  • 1 msk honung
  • 250 gram Crème fraîche 5%
  • Peppar och örtsalt
  • Kryddor efter smak

Gör såhär: Skär upp kycklingkorven i tärningar och stek i lite rapsolja. Tärna även sqashen och stek upp med kycklingkorven. I en kastrull jämte: pressa vitlöken och bryn snabbt. Slå på de krossade tomaterna och låt koka upp. Tillsätt crème fraîche, honung och buljong. Häll i den färdigstekta kycklingkorven och sqashen i tomatsåsen. Låt puttra och krydda efter smak. Servera med kokt fiberpasta.

Kostvetarn på Instagram och Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s