Kostvetarn besöker Helsingør

I lördags spenderade jag dagen i Helsingör med min familj. Här spenderade jag ofta långa dagar när jag växte upp och staden betyder mycket för mig då jag har mycket minnen här.Vi köper alltid en stor påse ärtskidor när vi kommer till Danmark. En mysig tradition. Sedan går vi och smaskar på dem tillsammans hela familjen. De är otroligt vackar – och goda!Efter att ha spatserat runt ett tag slog vi oss ner vid en restaurang, som är mina föräldrars favoritställe och beställde in varsin Stjerneskud. En av danskarnas nationalrätter. Ett ”Stjärnskott” består av en panerad och stekt fiskfile och en ångad fiskfile (typ rödspätta) som garneras med en handful räkor, vita sparris, majonnäs och exempelvis rom och dill som garnityr. Ett stjerneskud serveras traditionellt på en skiva vitt bröd, franskbröd eller toast men vi fick det serverat på danskt rågbröd. Perfekt lunch i solen!

/Kostvetarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s