Kokboksklubben

Igår invigde vi kokboksklubben i Göteborg, jag och mina vänner. Ursprungsidén kommer ifrån Hollywood där några svenska kändisar (Jennie Hammar, Karin Bastin etc) träffas med sina vänner, klär upp sig, dricker vin och lagar mat tillsammans. Idén är enken men så smart!

  • Man träffas hemma hos någon.
  • Värdinnan har valt en kokbok och/eller ett tema för kvällen.
  • Värdinnan har handlat hem allt som behövs för att laga maten och att fukta strupen med.
  • Sedan delar värdinnan in alla i vardera: förrättslag, varmrättslag och dessertlag.
  • Maten lagas sedan och avnjuts tillsammans.

Till förrätt hade värdinnan valt Ceviche – till min stora glädje! Det är en rätt som jag alltid velat smaka men aldrig lagat. Här kommer receptet! Det är från en kokbok utav Hanna Widell och Amanda Schulman. Ceviche var en måltid precis i min (och alla andras) smak! Lime, citron, chili, vitlök och koriander var en perfekt kombination av smaker som vi alla njöt utav. Ett långt ”Mmmm..” hördes över bordet.


Varmrätt var vegetarisk lasagne (även efter Hanna och Amandas recept). En middag som passade oss alla då ingen av oss är ”stora köttätare”. Värdinnan hade även köpt in Hanna och Amandas vin så hela kvällen gick i samma tema. Denna måltid kommer jag laga många gånger igen. Smakrik, lättlagad och perfekt att frysa in som matlåda.

Kostvetarn på Instagram och Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s