Crêpes med hasselnötskräm

Crêperier dyker upp lite överallt nu för tiden. Man hittar det på festivaler och det kan finnas Crêperier i på menyn på vissa cafeer. Crêpes kan man hemma utan socker och vitt mjöl.

Smeten är gjord på bovetemjöl och både nutellan och florsockret är sockerfritt vilket gör desserten något hälsosammare. Dock är detta fortfarande en energirik dessert vilket man inte bör glömma. Men utan socker och vitt mjöl!

Crêpes på bovetemjöl

  • 3 st ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör

Gör såhär: Vispa ihop ägg och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt bovetemjöl och salt lite i taget. Vispa tills smeten är jämn och blanda sedan i resten av mjölken och smält smör. Bryn lite smör i en stekpanna. Häll i cirka 1 dl smet (åt gången) och fördela över hela stekpannan. Vänd på pannkakan när smeten har stelnat så att den får färg på båda sidor. Lägg de färdiga pannkakorna på ett serveringsfat och servera med sockerfri nutella, skivad banan och sockerfritt florsocker.

Ljuuuvligt! Crêperiet på stan – släng dig i väggen!

Kostvetarn på Instagram och Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s