Kostvetarn besöker Smögen

Varje sommar går färden mot Smögen, minst en gång varje år. Både bryggan i Smögen och räkorna i Kungshamn lockar STORT och vi kan inte hålla oss borta. – And why should we? Denna gång hade vi vänner med som aldrig besökt Smögen och då var det extra kul att få visa dem runt. Vi startade dagen med en helt galet god räkmacka i Kungshamn på en mysig liten restaurang som serverade massor med olika skaldjur. Tur att jag älskar det!

Sedan hoppade vi på den lilla båtfärjan som tar oss till Smögen. En kort resa på kanske 10-15 minuter. En resa man njuter av då det är vindstilla i båten och omgivningen är fantastisk! Hav och båtar, som det ska vara!

När vi kom fram till Smögen möttes vi av lyxbåtar i mängder! Den ena fräsigare än den andra, för inte tala om dyra. Min vän Alicja sa gång på gång ”Om 20 år sitter vi på en sådan båt!” och blinkade med ena ögat. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Badbryggorna i Smögen är nästan det som är finast att kika på (förutom alla glassiga båtar). De är målade i fina färger och ser riktigt tjusiga ut när man kommer gående nerför den långa bryggan.

Lite längre bort, om man följer hela bryggan finns en vacker badplats belägrat på klippor. Här sprang vi alla runt som galningar ett tag och fotograferade varandra, omgivningen, vågorna, havet etc etc. Det var BLÅSIGT men riktigt riktigt vackert.

Efter Smögen åkte vi tillbaka till Kungshamn och handlade 2 kilo räkor. Färden gick vidare mot Hunnebostrand som ligger cirka 5 km bort. Där intogs middagen med utsikt som heter duga.

IMG_9059

Har du aldrig vart i Smögen. Åk hit bums! Du kommer inte ångra dig. PS: Glöm inte att köpa med dig räkor hem från Kungshamn. De smakar LJUVLIGT!

/Kostvetarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s