Kostvetarn besöker Dalsland

Varje år åker vi en sväng till Dalsland. Där samlas vi – ett stort gäng vänner! Som mest har vi vart 21 personer och i år blev vi som mest 16 personer. Vi stannar cirka 3 nätter och de som kan komma alla dagar gör det och de som måste jobba eller har annat planerat kommer de dagar de kan helt enkelt. Huset vi bor i är fint beläget vid en sjö i Mellerud. På kvällarna samlas vi tillsammans i den lilla sjöboden och äter. Vi lagar mat tillsammans, sjunger och dansar på bryggan!

IMG_0336IMG_0682IMG_0681IMG_0678IMG_0663

Ett återkommande inslag är även att vi spelar ett spel som heter Maffia. Ganska roligt måste jag säga trots att vi gjorde en twist på leken i år. Jag tänker alltid att jag inte gillar spel och lekar men är alltid glatt överraskad över hur roligt jag har! Vi passade på att ta långa promenader i den fantastiska omgivningen! Ibland plockade vi bär och ibland svamp på promenaden. Bolet är namnet på området. Jag som är uppvuxen i ett litet hus mitt i skogen uppskattar verkligen grönskan och de vackra åkrarna. Jag älskar även att plocka bär och svamp (som många av er som följt mig länge vet om) så det är absolut ett ställe jag trivs på.

IMG_0688

IMG_0487

IMG_0414

IMG_0409

IMG_0690

IMG_0436

IMG_0468

Det är skönt att alla gör lite som de vill dessa dagar. En del vill bada, en del skjuter med luftgevär, en del lagar mat och mig hittar man oftast i solen med en bok (eller i köket). Jag delar det intresset med min goda vän Alicja så vi trivs extra bra i varandras sällskap. Vi fick en hel dag av solsken, bokläsning och med en kanna mojito med hallon och mango. Helt okej dag! Eftersom vi är så pass många personer i huset som använder vatten (diskar, går på toaletten, tvättar händerna, lagar mat etc) så är vattentrycket mycket lågt och ingen får använda duschen inomhus då även detta hade påverkat vattentrycket enormt mycket. Ett år tog vattnet slut helt och hållet! Därmed måste alla tvätta sig i sjön. Jag som är världens badkruka var inte supersugen på att sänka ner huvudet under vattnet men efter lite hejarop av Alicja så fixade även jag att hoppa i vattnet och tvätta mig. Det finns tydligen utrymme för mycket ”första gången” i mitt liv..

IMG_0712IMG_0861IMG_0862IMG_0635

Med bären vi plockade på förmiddagen bakade vi en paj till dessert på kvällen. Vi avslutar alltid våra dagar i Mellerud med att ta ett gruppfoto.

Kostvetarn på Instagram och Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s