Kostvetarn besöker Strömstad

I slutet på semestern begav vi oss mot Strömstad. Min sambo har spenderat många av sina somrar där när han växte upp och ville visa mig omgivningen. Det passade även bra att mina svärföräldrar och sambons faster med man låg inne i hamn med deras båtar så vi kunde stanna över natten.

IMG_0195IMG_0199

Första dagen bjöd på fint väder! Det blåste massor men båten låg bra i lä inne i hamnen. Man märkte skillnad vid promenaderna vi tog då hatten flög av ett flertal gånger. Det slutade med att jag fick hålla den i handen tillslut.

Min svärfar hade gått upp med sin svåger tidigt i ottan för att fiska så vi åt färsk makrill till lunch som min sambos faster stekte nere i båten. Det KAN vara något av det godaste jag ätit, fiskälskare som jag är. Vi sov i sambons fasters segelbåt där vi fick ett eget litet rum med toalett, bättre än man kan önska sig! Kändes riktigt lyxigt att krypa till sängs i en svagt gungande båt. Mys!

Dagen efter var inte vädret lika bra som dagen innan, men det gjorde inte så mycket då vi hade trevligt ändå. Strömstad bjöd på ganska bra shopping, överraskande nog. Jag fyndade både det ena och det andra (skor, byxor och prydnadssaker).

Till lunch i båten denna dag åt vi kassler, en gammal klassiker! Samtalsämnet kring matintaget bestod även av klassiska kassler-rätter så som ”kassler med ananasring på toppen”. Minns ni denna exotiska och exklusiva middag? Lite roligt.

Kostvetarn på Instagram och Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s