Kostvetarn besöker Halmstad

Jag är född och delvis uppvuxen i Halmstad. När jag kom in på Göteborgs Universitet packade jag ihop och flyttade till storstaden. Även om jag fullkomligt ÄLSKAR att bo i Göteborg så saknar jag ofta Halmstad och speciellt nu på sommaren då det är en fantastisk sommarstad! Jag har faktiskt inte besökt Halmstad sedan jag flyttade för 5 år sedan. Inte mer än genomresor och kortare stopp. Det kändes absolut som det var på tiden att göra en riktig sightseeing och ”turista” i min egna hemstad. Det blev därmed en liten tur mot Halmstad denna sommar!

Europa och tjuren, fontänen på torget. Europa och Tjuren är en fontän i brons av Carl Milles på Stora torg i Halmstad i Sverige, uppförd 1926. Motivet är hämtat från grekisk mytologi och handlar om när Zeus, i en tjurs skepnad, rövar bort prinsessan Europa. Här har jag suttit många gånger och avnjutit både sol och en och annan glass. På kanten av fontänen står en dikt som lyder:

”Glasgrön bölja moder hav
dig en hyllning Halmstad gav
av sten och brons av Milles hand
den liv har fått.”

Mysigaste gatan, Vallgatan ligger mitt i centrum (och en gata ifrån min gamla adress). Här har jag passerat många gånger och fantiserat om de små VACKRA korsvirkeshusen och hur det skulle vara att bo i ett utav dem. De ser fantastiskt mysigt ut!

Min sambo beställde in en äppelkaka på vårt gemensamma favoritcafé, Skånskan. När vi träffades brukade vi fika här tillsammans med fjärilar i magen. Jag brukade alltid beställa in morotskakan eftersom det var Halmstads absolut godaste morotskaka. Denna dag var den dock slut och jag är ingen ”dessertmänniska” så det fick bli en liten dammsugare. Halmstad i mitt hjärta. Staden med tre hjärtan dessutom.

 

/Kostvetarn

Kostvetarn på Instagram och Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s