Hälsosamma kanelbullar

Självklart har jag modifierat vår klassiska kanelbulle som bakas med vitt mjöl och socker till en hälsosam sockerfri bulle med protein och fibrer! – Passar både stora som små!

img_4296

Jag har starka minnen av när man kom hem efter en lång dag i skolan, öppnade dörren till hemmet och möttes av den fantastiska doften av nybakade kanelbullar! Mamma hade bakat hela eftermiddagen och så fort man kom in fick man en VARM bulle och ett glas mjölk. Det finns säkert flera som känner igen sig i detta minne och med doften av nybakade bullar. Mina bullar är inte riktigt som de konventionella som mamma brukade baka när jag var liten, men SMAKERNA finns där, jag lovar!

Hälsosamma kanelbullar utan socker – 8 stycken

Ingredienser deg:

 • 2 st ägg
 • 40 gram kokosolja
 • 1 dl mandelmjöl
 • 1 dl bovetemjöl
 • 1 msk rågmjöl
 • 2 msk sötströ
 • 1 tsk kardemumma
 • 1 krm vaniljpulver utan socker
 • 1 tsk bakpulver

Ingredienser fyllning:

 • 200 gram fikon (torkade)
 • 1 tsk kanel
 • 1 dl vatten (cirka)

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan och ställ åt sidan. Vispa ägget pösigt med elvisp tillsammans med sötströ. Rör ner alla torra ingredienser i äggvispen. Vispa även ner kokosoljan och låt stå några minuter (om smeten är för lös, använd lite extra mjöl, degen ska vara lite kletig och fast). Ta fram en muffinsform i plåt och lägg i en klick smet i varje pappersform. Tryck ut en liten grop i mitten av muffinsen.

Ta fram en hushållsassistens eller en blender och mixa fikonen med kanel och lite vatten. Slå på lite vatten i taget tills du fått en slät och tjock smet. Toppa alla muffins med röran och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. När kakorna har fått lite färg och upplevs som ”fasta” är de klara. Avnjut gärna med ett glas mjölk!

img_4295

Energivärde per kanelbulle
Kcal: 186 • Protein: 3,8 g • Kolhydrater: 21 g • Fett: 7,5 g

Kostvetarn på Instagram och Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s