Köttfri måndag del 6 – Quinoabiffar med klyftpotatis och vitlökssås

Äntligen måndag! För sex veckor sedan startar jag min följetong ”Köttfri måndag” där jag varje vecka publicerar ett nytt recept utan kött. Mina recept kommer vara helt veganska eftersom jag dels önskar att fler ska testa att äta vegansk mat. Varför kan du läsa om HÄR! Samt att veganskt passar fler personer. Du kan självklart lägga till mjölkprodukter etc om du känner för det.

Alla måltider är beräknade för en portion.

Alla måltider är näringsberäknade.

quinoa-1091687_960_720

Quinoabiffar med klyftpotatis och vitlökssås

 • 1 dl kokt quinoa
 • 1.5 kokta potatisar
 • 0.5 stekt lök
 • 1 vitlöksklyftor
 • 1.5 msk sojamjöl
 • 1 msk olivolja
 • 0.5 dl majskorn
 • 50 g matlagningsbas Oatly iMat
 • 30 g kidneybönor
 • 30 g kikärtor
 • 20 g spenat färsk
 • 6 st körsbärstomater

Gör såhär: Koka quinoan och potatisarna så de är mjuka. Mosa sedan potatisarna i en bunke och ha i quinoan, blanda väl. Stek upp den hackade löken tills den är gyllene och nästan lite karamelliserad, detta kan ta 10-15 minuter på svag värme.

Ha sedan i löken i blandningen tillsammans med hälften av de vitlöksklyftorna (pressade) samt sojamjölet, majs, salt och peppar. Vill du ha i någon annan krydda så är det nu den ska i som exempelvis chili eller curry. Forma sedan plättar och stek i olivolja på medelhög värme tills som får en gyllene yta. Servera biffarna med resterande grönsaker, bönor och sås. Vitlökssåsen får du genom att banda matlagningsbasen resterande pressad vitlök, lite salt och peppar.

 • Protein: 10 g – Kolhydrater: 47 g – Fett: 22 g
 • Kcal per måltid: 503 kcal

Kostvetarn på Instagram och Facebook

5 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s