Virgin vattenmelons-daiquiri med lime

När jag reser till solen är det bästa jag vet att beställa in en god fruktdrink som svalkar gott i värmen. Man glömmer lätt att det smakar lika gott med en svalkande fruktdrink även här hemma, även om det inte är lika hett här hemma alla gånger..

Just vattenmelon och lime är en smakkombination som är helt fantastisk för smaklökarna! Om du inte testat att pressa lime över vattenmelon tidigare, gör det!


Virgin vattenmelons-daiquiri med lime

  • 500-600 gram vattenmelon
  • 1 st lime
  • 0,5-1 msk agave

Gör såhär: Dela vattenmelonen och karva ur fruktköttet. Lägg fruktköttet i en blender eller i en skål och använd dig av en stavmixer. Om det är vattenmelon med kärnor kan man behöva hälla den mixade saften genom en sil. Är det kärnfri vattenmelon behöver du inte det.

Dela limen och pressa ner i saften. Smaka av och tillsätt lime efter smak. Häll i agave och mixa en gång till. Smaka av en sista gång och behöver drinken lite mer sötma, häll i lite mer agave. Är det en söt vattenmelon kan agaven uteslutas.

Fyll två stora glas med krossad is och fyll på med din smarriga vattenmelons-daiquiri! Servera drinken med mycket is och dekorera med limeskivor och festliga sugrör! Drick genast (gärna i solen)!

Tips! Dessa drinkar går även att göra ”icke” virgin såklart!

Tips! Orkar du inte dricka upp allt, frys in i glassformar minst 4 timmar eller över natten. Mums!


Följ mig på Instagram och Facebook så missar du inga nyheter!

LOGO1plustext v2

Foto Copyright
Alla foton på hemsidan är tagna av upphovsägaren till hemsidan.
Ingen obehörig användning, kopiering eller reproduktion av någon bild på bloggen utan föregående skriftligt medgivande. Alla rättigheter förbehållna.
No unauthorized use, copy or reproduction of any picture on the blog without prior written consent. All rights reserved.

img_8645

img_6487

img_5604

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s