Jordgubbs- och vattenmelons-daiquiri med rosé

Värmen kanske inte slagit till i hela Sverige ännu, men förhoppningsvis når sommaren ut till alla delar av vårt avlånga land inom kort. När värmen väl kommer vill vi dricka goda drinkar ute i solen. Denna drink kan göras med eller utan alkohol.

smoothie-833464_960_720smoothie-833470_960_720


Jordgubbs- och vattenmelons-daiquiri med rosé

Detta recept är svårt att ge måttenheter för då det beror lite på hur du vill ha din drink. Lite mer jordgubbar ger mer jordgubbssmak, lite mer vattenmelon ger mer melonsmak. Agave har du i efter smak. Börja med cirka 1 msk, mixa och smaka av. Ha eventuellt i mer efterhand.

Du behöver:

  • Vattenmelon
  • Jordgubbar
  • Agave
  • Rosévin (valfritt)

Gör såhär: Dela vattenmelonen och gröp ur köttet. Är det stora synliga kärnor kan man försöka pilla bort dem men är det små gör det ingenting om de kommer med. Skölj och rensa jordgubbarna. Mixa frukten i en blender eller med en stavmixer (matberedare fungerar också). Smaka av med agave.

Alkoholdrink: Slå på rosé efter smak och mixa igen. Smaka av.

Servera drinken med is och garnera gärna med frukt. Somrigt värre!


Följ Kostvetarn på Instagram och Facebook så missar du inga nyheter!

LOGO1plustext v2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s