Hallonmousse på aquafaba

Om du någon gång öppnat ett paket eller en burk med kikärtor så har du troligtvis hällt ut vätskan kikärtorna ligger i rakt ner i vasken.

– Det kommer du troligtvis aldrig göra igen..

Det är svårt att tro att den gulaktiga vätskan bönorna ligger i kan omvandlas till en helt fantastiskt god och ganska kalorisnål dessert. Men det kan man absolut!

  • 15 gram aquafaba ger ungefär 5 kcal.

Dessutom är det ju nästa en ”gratisprodukt” då man hade hällt ut det annars.Du kan läsa mer om aquafaba och dess fantastiska egenskaper samt användningsområden HÄR!


Hallonmousse på aquafaba – Cirka 4 portioner

Du behöver:

  • cirka 160 g kikärtsspad (gärna ekologisk), motsvarar ungefär den mängd vätska som finns i en vanlig tetra/konserv
  • 3 msk kokosgrädde
  • 2 msk agavesirap (eller fibersirap)
  • 0,5 tsk citronsaft
  • 2 dl hallon

Gör såhär: Ta fram en skål eller bunke och se till så den är helt ren och torr (viktigt om kikärtsspadet ska kunna vispas). Häll i kikärtsspadet och citronsaften, vispa med elvisp tills du fått en fin maräng. När marängen är klar ska du (nästan) kunna vända skålen upp och ner utan att smeten faller ner (viktigt steg), annars får du vispa lite till.

Tina hallonen i mikrovågsugn (eller tidigare i rumstemperatur), det gör inget om hallonen är något varma. Färska hallon går också bra men då kanske man behöver öka på mängden något pga av att de inte vätskar sig lika mycket.

Mixa hallon, agave och kokosgrädden med hjälp av elvisp (eller en vanlig visp). Vänd marängen ner i hallonröran (använd en ny spatel i detta läge) och blanda väl men vänd försiktigt så att du inte vevar bort luften i moussen. Häll moussen i glas och ställ dem kallt i eller kylen i cirka 6-8 timmar (alternativt över natten).

Toppa moussen med färska hallon! Voilà!


Följ Kostvetarn på Instagram och Facebook så missar du inga nyheter!


Foto Copyright
Alla foton på hemsidan är tagna av upphovsägaren till hemsidan.
Ingen obehörig användning, kopiering eller reproduktion av någon bild på bloggen utan föregående skriftligt medgivande. Alla rättigheter förbehållna.
No unauthorized use, copy or reproduction of any picture on the blog without prior written consent. All rights reserved.

img_5595

img_8648

img_8637

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s