Varm choklad på pinne

Jag personligen uppskattar verkligen när mina vänner och bekanta ger mig hem-tillverkade presenter, mer än gärna ätbara sådana! Jag tycker även om att baka och laga eget som man kan ge bort, kanske för att jag uppskattar detta så mycket själv..

Detta är varm choklad som du kan behålla själv och avnjuta en dag när suget faller sig på, eller så slår du in pinnarna i lite cellofan och ge bort nästa gång du kommer på middag hos dina vänner. Uppskattas av både stora och små, I promise!


Varm choklad på pinne

Du behöver:

  • 100 gram choklad 70% kakao, alternativt sockerfri
  • 1 msk kokosolja
  • En nypa salt
  • En nypa kanel
  • En nypa vaniljpulver
  • Isform
  • Sugrör eller pinnar

Gör såhär: Knäck eller hacka upp chokladen i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med kokosoljan. Ställ in skålen med choklad i mikrovågsugnen och värm på full styrka i 45-60 sekunder (värm ytterligare några sekunder om det behövs). Ta ut och rör om chokladen så kokosoljan blandas med den smälta chokladen. Tillsätt även salt, kanel och vanilj.

Ställ en lite större isform på en plan mindre skärbräda (eller dylikt). Häll chokladblandningen i en isform och toppa med krossade nötter. Tejpa fast sugrör så att de hamnar i mitten av isformen (jag delade mina sugrör på mitten). Använd skärbrädan för att förflytta isformen till kylen och låt stelna i cirka 2 timmar.

För att dricka varm choklad på en pinne: värm upp en kopp valfri mjölk och doppa ner chokladpinnen. Rör om tills chokladen löst upp sig och avnjut direkt!

Tips! Byt ut krossade nötter till exempelvis mini-marshmallows!

img_9595


Följ KostvetarnInstagram och Facebook så missar du inga nyheter!

image-2


Foto Copyright

Alla foton på hemsidan är tagna av upphovsägaren till hemsidan.
Ingen obehörig användning, kopiering eller reproduktion av någon bild på bloggen utan föregående skriftligt medgivande. Alla rättigheter förbehållna.
No unauthorized use, copy or reproduction of any picture on the blog without prior written consent. All rights reserved.

img_8651

img_5600

img_5594

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s