Majschips (nachos)

Tacofredag är en av våra mest omtyckta ”matdagar” (om man kan kalla det för en matdag) i Sverige och tacos är numer en del av den svenska husmanskosten. Många köper säkerligen färdiga nachos i butiken och de innehåller ofta en hel del tillsatser och fett vilket gör att tacomåltiden gärna drar iväg en del i energi (kcal). Att göra sina egna majschips är faktiskt inte så svårt och innehåller endast ett fåtal ingredienser. Kryddningen bestämmer du själv!


Majschips – En liten skål med chips

Du behöver:

  • 2 dl majsmjöl
  • 1-2 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm rökt paprikapulver/chilipulver/cayennepeppar
  • 1 krm salt

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda samman majsmjöl, bakpulver, rökt paprikapulver, salt och tillsätt därefter vatten och olja. Blanda allt väl så att du får en jämn deg. Ta fram ett bakplåtspapper och häll degen ovanpå. Bred ut degen något och lägg därefter ett ytterligare bakplåtspapper ovanpå och kavla ut med hjälp av en brödkavel. Kavla ut degen mycket tunt men ha koll på så degen inte går isär utan sitter samman överlag. Ta bort det översta bakplåtspappret och dra försiktigt över den utkavlade degen och bakplåtspappret till en ugnsplåt.

Använd en kniv och skär försiktigt upp ett mönster av trianglar (om så önskas) och grädda därefter chipsen i ugnen i cirka 10 minuter. Placera dem ganska högt upp i ugnen.

Efter 10 minuter

Ta ut plåten ur ugnen och kontrollera så att alla chipsen är separerade från varandra. Ta hjälp av en kniv annars. Vänd chipsen upp och ner och grädda dem i cirka 5-6 minuter till så de blir extra frasiga! När de är gyllene är de färdiga.

Tips! Rökt paprikakrydda kan man byta ut mot exempelvis cayennepeppar eller chili om man önskar lite mer stark smak på chipsen. Vill man ha extra salt smak går det även att salta ytterligare innan de gräddas i ugnen. Njut!

img_1328


Följ Kostvetarn på Instagram och Facebook så missar du inga nyheter!

image-2


Foto Copyright
Alla foton på hemsidan är tagna av upphovsägaren till hemsidan.
Ingen obehörig användning, kopiering eller reproduktion av någon bild på bloggen utan föregående skriftligt medgivande. Alla rättigheter förbehållna.
No unauthorized use, copy or reproduction of any picture on the blog without prior written consent. All rights reserved.

img_5587

img_8632

img_8645

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s