Motivation till träning – Hur får man det?

Jag har på några år gjort en livsstilsförändring där jag gått från en ”soffliggande latmask” till en ganska hurtig person som verkligen gillar att träna. Jag som inte kunde springa några meter för några år sedan anmäler mig till lopp efter lopp idag. Träningen är min absoluta förälskelse och jag fullkomligt älskar att vistas i löpspåret och på gymmet. Visst låter det sjukt?

För dig som missat min livsstilsförändring kan läsa om den HÄR!

Jag startade smått, små steg framåt. När jag började träna var det tungt och det var inte roligt alla gånger. Det som motiverade mig då var när jag märkte av mina framsteg. Att bli duktigare och duktigare på någonting är såklart det som sporrar till att fortsätta.

Detta är mina tips på hur man får träningsmotivation, det vill säga det som faktiskt fungerat för mig.

fitness-1348867_960_720

Hur motiverar man sig själv?

I början behövde jag träna i grupp för att känna mig trygg och för att jag ens skulle ta mig till gymmet. Idag känner jag mig tryggare i gymmet med kroppsbyggarna än på gruppträning och har full koll på det jag ska göra när jag väl är på gymmen. Det kommer med tiden.


exercise-1584707_960_720

Gör det DU tycker är kul!

Om det så är att träna i grupp, gå promenader, träna på gymmet etc etc. Gör det! Det viktigaste är inte VAD man gör, det viktigaste är ATT man gör det.


fitness-1882721_960_720

Var inte för hård mot dig själv

Vissa dagar känner jag inte för att gå till gymmet. Det tar emot, kroppen säger nej, det går bara inte. Då tycker jag att man ska stanna hemma. Det är viktigt att lyssna på kroppen! Du kan gå dit imorgon istället.

Orkade du bara gå 10 minuter idag? Häng inte läpp för det! 10 minuter är bättre än 0 minuter! Allt du gör för dig själv räknas.


dumbbell-940375_960_720

Börja lätt

Tänk inte att du måste göra det alla andra gör på gymmet. Du kan utveckla dina övningar efterhand. Börja med maskinerna, de är lättast vid nystarta eftersom det är mindre risk att skada sig.

Ta lätta vikter från start och öka efterhand. Du behöver inte känna press över att lyfta tungt från start, det är det ingen som gör.


smartphone-1283016_960_720

Glöm inte musiken!

Forskning visar att musik gör att vi höjer vårt tempo när vi tränar!

För mig är det superviktigt att alltid ha musik i öronen! Det är delvis det som motiverar mig! Glömmer jag mina hörlurar hemma vill jag knappt träna och jag märker skillnad på de pass jag genomför utan pepp i öronen. Gör en spellista med DIN favoritmusik!


Glöm inte att följa Kostvetarn på Instagram och Facebook

LOGO1plustext v2